Мъгла около баражите до края на май
Дата: Tuesday, May 14 @ 16:13:49 UTC
Topic: Спорт


Всичко около провеждането на баражите за влизане в Югозападната “В” група ще стане ясно едва на 30 май, когато в София ще се проведе техническа конференция. Това сподели шефът на ОС на БФС в Пазарджик Добри Пеев, който съобщи, че на тази конференция ще се тегли жребия и ще се определи програмата за мачовете. Определени са две дати за тези мачове (1 и 6 юни), тъй като все още не се знае за колко места ще се борят отборите, които ще играят в баражите.


Засега е ясно само, че първите два отбора от 6-те областни групи (София-град, София-област и областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик и Перник) ще имат възможността да спечелят място в по-горната група. Така се оформят 12 кандидата за все още неуточнен със сигурност брой на влизащите във “В” група. Има варианти, които променят броя на местата от 4 до 6 в зависимост от различните ситуации, които могат да възникнат до края на първенствата и от решенията, които ще се вземат на 30 май.
Светлина върху този ребус ще хвърли финалът на всички първенства, когато ще стане ясна съдбата на “Миньор” (Перник) - дали ще изпадне или ще се спаси по чудо. Ще трябва да се изчакат и изпадащите от ЮЗ “В” група, а може и да няма изпадащи, след като групата ще се увеличи на 18 отбора. Освен това в някои от областните групи класираните за баражи отбори не отговарят на изискването да имат ДЮШ и нормални затревени терени. Има и интересен случай в област Кюстендил, където реално не е провеждано областно първенство. Там са се играли някакви общински първенства с центрове Кюстендил и Дупница. По този начин не може да се определи областен първенец, защото противоречи на Наредбата.
Всички тези заплетени случаи ще се изяснят едва на 30 май, когато може да се очаква поредното “гениално” решение в стил “И вълкът сит, и агнето цяло”.
Георги Дишлянов


This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=363