Седмичен обектив 014.05.2002 г.
Дата: Tuesday, May 14 @ 16:40:56 UTC
Topic: Обектив


БИЦИН Старши лейтенант Илия Бицин бе възстановен на предишния си пост - главен автоконтрольор в КАТ-Велинград. След влизане в сила на съдебното решения на 8 май шефът на РДВР-Пазарджик Г. Стоицов подписа заповед за назначението. Два дни по-късно новият началник на КАТ проведе показна акция под наслов “Законът над нарушителите” и разчисти неправилно паркираните коли в центъра.

ШВЕЙЦАРИЯ Кметът на общината д-р Дафов се стяга за пътуване до Швейцария от 23 до 27 май. Визитата е по покана на гостувалия миналото лято във Велинград кмет на Шо дьо ла Фон, а целта е бъдещо сближаване между двата града.

ГЕРГЬОВДЕН Денят на Българската армия бе отбелязан във Велинград с официалната церемония по издигане на националния флаг. Пред паметника на загиналите в балканската и Междусъюзническата война венци поднесоха Общинска администрация и Общински съвет, както и политически сили и граждани.

МСДС На 4 май Младежки съюз на демократичните сили - Велинград проведе своето отчетно-изборно събрание, на което за председател бе преизбран Николай Стойнов. Негов заместник остава Васил Ковачев, а специални гости на събранието бяха членът на ОС на СДС и общински съветник от ОДС Георги Пенкин, както и председателят на МСДС-област Пазарджик Магдалена Попова.

ЯЗОВИР На 10 май сутринта Гражданска защита направи проба на изпусквателната система на язовир “Батак”. От шлюзовете бяха пуснати по 30 кубика вода в секунда към река Мътница.

БАНКЕТ Спазена бе традицията общинските съветници-християни да почерпят своите колеги-мюсюлмани по случай Великден. Домакин на банкета, в който се включиха и кметовете от общината, беше ресторант “Чинарите” на 7 май.

КРАЖБА Вечерта на Гергьовден след сигнал от съседи са заловени двама роми при кражба на ламарини от покрив на необитаема сграда. Третият крадец опитал да избяга, но паднал от покрива и приключил екшъна със счупен таз и мозъчна травма в болницата.

ПРАЗНИЦИ На 10 и 11 май с концерт и спортни прояви СОУ “Св. св. Кирил и Методий” чества своя патронен празник. Възпитаници на училището издадоха за празника вестник “Компас”. От 9 до 11 май с Дни на професията празнува и ТИТ “Алеко Константинов”. Ученици от техникума организираха ревю на авангардна мода и кулинарна фиеста.

БТВ Звездата на БТВ Меглена Ангелова от “Искрено и лично” посети Велинград по покана на Георги Златинов. Журналистката е поела ангажимент да популяризира велинградските Празници на културата, които това лято имат юбилей. На 15 май с водещата ще се срещнат в София заместник-кметът Снежана Велева и завеждащият отдел “Култура” Хикмет Капсъзов.

ТОК От “Електроразпределение” изключиха за няколко часа на 8 май ел. захранването на общинската сграда и Центъра за бизнес и информация. Преди това бе спрян токът в къщата на баба Цвета, която се стопанисва от общината. Причината е големият дълг от над 250 000 лева, който общинатата е натрупала към НЕК.

БУЛГАРД ще се нарича фирмата, която ще поеме охраната на земеделските земи във Велинград и Ракитово. С тази дейност ще се заемат производителят на картофи Атанас Бирников и на хмел Асен Иванов. Създаването на фирмата ще се обсъди на сесия на 15 май. Очаква се таксата за охрана да бъде 2 лева на декар.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=374