СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.03.09
Дата: Tuesday, March 24 @ 09:21:35 UTC
Topic: Обектив


ПЪРВА ПРОЛЕТ Велинград посрещна първа пролет с шейни и снежни топки. Да се чуди човек кой е по-силен - глобалното затопляне или Баба Марта?!
ВОДЕЩ По всяка вероятност Камен Воденичаров ще е водещ на церемонията на 4 юли, когато Велинград ще получи званието “СПА столица на Балканите”. През седмицата той дойде и води разговори с членове на инициативния комитет.КРИЗА Кметът Иван Лебанов участва в годишната среща на Националното сдружение на общините в България на 17 март. Освен приемането на отчетите за 2008 и бюджета за 2009 г., кметовете са обсъдили най-важната тема - как общините да запазят финансова стабилност в условията на икономическа криза.

СИНИ Предизборната коалиция между СДС и ДСБ обяви, че в 17 избирателни района листите за кандидат-депутати ще се водят от представители на СДС, а в 14 водачите ще са от ДСБ. На пресконференция в Пазарджик депутатката Екатерина Михайлова съобщи, че в нашия избирателен район водач ще бъде Даниел Митов - заместник-председател на ДСБ, работил като изпълнителен директор на фондация “Демокрация”.

БЕЛОГРАДЧИК В писмо до велинградския кмет Ив. Лебанов кметът на Белоградчик Ем. Цанков благодари за активното включване на велинградчани в кампанията за избор на новите седем чудеса на света. Община Велинград бе една от първите, която подкрепи идеята да гласуваме в полза на българската кандидатура. В момента феноменът Белоградчишки скали е на второ място в своята категория, но гласуването в интернет!

ПОРЪЧКА Община Ракитово стартира изграждането на комплекс за социални услуги за възрастни хора. Вече е обявена обществена поръчка за строежа на новата двуетажна сграда с прогнозна стойност 375 000 лева без ДДС.

ОТЛИЧИЕ На 26 март кметът на Сърница М. Карамолла на тържествена церемония в столицата ще получи отличието “Златен печат”. То се присъжда на уникални европейски селища за тяхното културно наследство и природни дадености.

ТЕАТЪР Актрисата Искра Радева ще гостува отново на велинградска сцена, но този път и като режисьор. На 24 март в читалище “Отец Паисий” ще видим пиесата “Лудории в събота вечер” на М. Митоа с участието на Искра Радева, Веселин Ранков, Антон Радичев и Милена Атанасова.

ПОЛИТИЦИ В хотел “Двореца” на 22 март бяха връчени дипломите на завършващите тази пролет “Училище за политици”. То е организирано от фондация “Свободна и демократична България” на Дими Паница в сътрудничество с “Отворено общество”, Нов български университет и Политическа академия за Централна и Югоизточна Европа с идеята да изгражда млади политически и граждански лидери. Участниците направиха дарение за Дома за деца, лишени от родителски грижи заедно с “Джуниър Ачийвмънт”.
БЛАГОДАРНОСТ Директорката на Регионалния инспекторат на МОН Бойка Маринска изпрати благодарствено писмо до общинското ръководство и СОУ “Васил Левски” за отличната организация и домакинство на Националното състезание по физика, което се проведе във Велинград.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3804