В Москва опашка от чакащи за СПА процедури на нашия щанд
Дата: Tuesday, March 31 @ 09:49:05 UTC
Topic:


В предишния брой ви информирахме за велинградското участие на Международното туристическо изложение в Москва. Ето какво сподели г-жа Дафинка Нанова-Йовчева, кинезитепаревт в СПА центъра на хотел “Двореца”, която заедно с колежката си Радка Дузова от хотел “Рич” и туропертора Борис Голомехов се завърна от най-голямата туристическа борса в Русия:- Вашето мнение за българското участие на изложението в Москва?
- Москва е космополитен град. Изложбената площ на “Крокос сити център” е с дължина 3 километра. Българският щанд беше много интересен. В шатра бяха разположени масажни кушетки, на които показахме интересни СПА процедури и най-нови масажни техники. Националният отбор по народни танци в български носии и под звуците на народна музика танцува кръшни хора и ръченици.
- Имаше ли интерес от страна на руснаците към това, което демонстрирахте вие?
- Смятам, че това, което показахме ние, беше най-голямата атракция на българския павилион. Само през първия ден направих 30 масажа с демонстративна цел. Редицата от чакащи не намаляваше. За следващите дни се наложи да правим списък.
- Какво точно показахте?
- Най-атрактивните процедури, които демонстрирах, бяха “Атар от рози” и “Атар от здравец”. Това са две от топ-класните процедури, които влизат в СПА менюто на хотел “Двореца”. Те са чисто български, продуктите са на основата на българско розово масло и масло от здравец. Освен тях демонстрирах “Бамбукови мечти”, “Кокосов рай”, “Африкански полъх”, “Светлините на Мароко”. Всички се правят със специални аксесоари и ефектът е невероятен.
- Смятате ли, че руснаците харесват България и биха я предпочели пред други дестинации?
- България има зимни курорти - Банско, Пампорово, Боровец, има морски курорти - Албена, Златни пясъци Слънчев бряг, има климатични и балнеологични курорти, какъвто е нашият град. Руснаците обичат лечението с минерална вода и интересът им към Велинград беше голям. Задаваха въпроси за климата, за състава и лечебните свойства на велинградските минерални води, какви заболявания се профилактират и лекуват тук. На всички въпроси отговорих изчерпателно, като подчертавах, че Велинград е СПА столицата на Балканите. Проблем за тях остава визовия режим и затрудненията, които имат за изваждане на виза.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3818