“Звънчетата” с награди от “Цветен камертон”
Дата: Tuesday, April 21 @ 08:33:50 UTC
Topic:


На 11 и 12 април Сливен бе домакин на Шестия национален фестивал за млади изпълнители на популярна песен “Цветен камертон”. Фестивалът е с подвижна дата на провеждане, като следва християнския празник Цветница. Специален гост този път бе естрадната легенда Йорданка Христова.


Велинград бе представен от 7 възпитаници на Музикална школа “Звънче”: Мариям Маврова, Таня Кондева, Радка Узунова, Христина Влахова, Анелия Рачева, Вили Бъсина и Емил Шулев. Много високо бе нивото на фестивала с участници от музикалните школи във Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол.
Журито под председателството на Панайот Панайотов и с членове Русица Кирилова, продуцента Георги Начев, композитора Хайгашот Агасян, музиканта Иван Костов отсъди второ място за Анелия Рачева. Тя получи и Голямата награда на Детското жури за изпълнение на чужда песен. За Емил Шулев журито присъди второ място за изпълнение на чужда песен и Голямата награда на областния управител на Област Сливен. За Вили Бъсина - трето място за изпълнение на българска песен. Мариям, Таня, Радка и Христина се оказаха сред малкото участници, удостоени с грамота за добро представяне.
Ръководителите на “Звънче” Йорданка и Иван Казалиеви получиха поредното признание за своята дейност - журито ги удостои с грамота за отлично представяне с подписа на кмета на Община Сливен Йордан Лечков.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3873