Неяснотите в “Чепинец” продължават. Искат извънредна сесия за ФК “Чепинец”
Дата: Monday, August 03 @ 22:24:14 UTC
Topic:


Две седмици преди старта на новия сезон в Югозападна “В” група тимът на ФК “Чепинец” продължава да тъне в проблеми и неясноти. Вече повече от седмица играчите не водят организиран тренировъчен процес, а се подготвят индивидуално в очакване на някакво развитие по това дали тимът изобщо ще започне участието си, къде ще се играят мачове, къде ще се тренира и други подобни. Припомняме, че преди 10 дни треньорското ръководство на тима в лицето на Димитър, Благой и Иван Муртини отказаха да водят отбора, възмутени от липсата на каквато и да е яснота около неговото бъдеще.

Подобни драматични процеси преди старта на първенството не са новост за тима, след като в предходните 2 сезона ситуацията беше сходна – липса на яснота около бюджета, около мястото за тренировки, около стадиона, на който трябва да се играят официалните срещи, треньорско недоволство и рокади по никое време и така нататък. Въпреки тоталния хаос, който цари в клуба обаче, “Чепинец” изпрати свой човек на заседание на Зоналния съвет на Българския футболен съюз, което се проведе в понеделник, 3 август. На него бе изтеглен и жребият за новото първенство. Поради редакционното приключване на вестника с него ще ви запознаем в следващия брой.
Междувременно в петък вечерта, 31 юли, се състоя среща между представители на клубното ръководство и фенове с Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” с председател София Ключкова. На срещата са били обсъдени възможностите за помощ от страна на комитета към отбора, като един от възможните варианти е да се свика митинг в подкрепа на велинградския футбол. Отделно от тази среща вече са събрани повече от 1200 подписа с искане за извънредна сесия и цялостно решаване на проблемите с най-популярната игра на местно ниво.

Пред Комисията по туризъм и спорт към Общинския съвет, която заседава на 28 юли, представители на ФК “Чепинец” са поискали помощ за участието на клуба в предстоящия сезон. На сесията на 30 юли общинският съветник Борис Голомехов предложи още тази седмица да се свика извънредно заседание на местния парламент. то не търпи отлагане във времето, тъй като есенният дял на първенството започва на 16 август, а проблемите пред ФК “Чепинец” са огромни.
Съветниците подкрепиха провеждането на извънредна сесия, но с уговорката, че трябва да има ясни проекто-решения. Александър Гагов подчерта, че ще има смисъл от сесията, ако дойдат и дадат отчет всички, които са ръководили и финансирали футболния клуб досега. Той предложи да бъде поканен и Фидел Беев, за да се обсъди съдбата на Градския стадион.
Като най-вероятна дата за извънредното заседание бе посочена 6 август, четвъртък.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4204