Фондация “Кирил и Методий” и Ротари клуб дариха компютри
Дата: Monday, July 22 @ 18:31:26 UTC
Topic: Общество и наука


Домът за деца и юноши във Велинград получи на 18 юли второ дарение от името на Международна фондация “Св. св. Кирил и Методий” и Ротари клуб “Витоша”. Първото дарение преди месец бяха нови дрехи от Германия, а сега децата получиха 6 компютъра Пентиум 3. Дарението връчи лично председателят на фондацията Михаил Тачев, който е и член на Ротари клуба.
Компютрите идват от САЩ, от фирми, които преоборудват своите офиси. Разходите за митническите такси и транспорта са поети от г-н Миролюб Столарски, собственик на фирма “Двореца” ООД и също член на Ротари клуб “Витоша”. На двамата господа благодари за жеста заместник-кметът Ангел Топорчев, който ги запозна и с основните проекти на община Велинград - спортния център “Сютка” и геотермалната централа. Г-н Топорчев благодари и за двата компютъра, които същия ден бяха дарени за нуждите на Общинска администрация.
Идеята на г-н М. Тачев е момчетата и момичетата от Дома за деца и юноши не само да се обучават на дарените компютри, но и да се забавляват с тях. Той потвърди желанието на Международна фондация “Св. св. Кирил и Методий” да станат кръстници на Дома. Разрешение за това трябва да даде Министерството на образованието. ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=454