Хванаха кмета на Медени поляни с цигари без бандерол
Дата: Monday, December 07 @ 23:08:20 UTC
Topic:


Кметът на село Медени поляни Реджеп Мусов Скендеров бе заловен от полицията с 310 кутии цигари без бандерол. На 2 декември предиобед стоката бе открита в червен микробус, паркиран зад старата сграда на общината във Велинград.
Същият ден полицейското управление проведе масирана акция, която приключи с 4 производства за търговия с акцизни стоки без бандерол.


В магазин в Света Петка, собственост на С. Д., на 61 години, бяха намерени 290 литра алкохол без бандерол. В съседство са открити 80 литра нафта, 127 литра бензин и 80 литра машинно масло без документи за произход - свидетество за съществуващата забранена от закона практика до села от общината да се превозват в туби такива продукти и да се продават с малка надценка.
В хранителения магазин на 25-годишната Д. Д. в Костандово полицията е намерила 67.5 литра ракия в туби. От търговския обект на М. М., 42 г., във Велинград са иззети 40 кутии цигари без бандерол.
Срещу посочените четирима нарушители, сред които и кметът на Медени поляни, са съставени актове за нарушение по Наредбата за опазване на обществения ред. Вече е налице и съдебна практика по случаите с търговия на акцизни стоки без бандерол. През ноември 2009 г. Районен съд - Велинград осъди двама търговци от селата Величково и Бяга, заловени на 16 юли да продават ракия на пазара в Ракитово - единият с 11.8 литра, а другият с 18 литра ракия. Двамата са наказани с по 6 месеца пробация и заплащане на такси в размер на около 370 лева.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4558