Седмичен обектив 21.07.2002 г.
Дата: Monday, July 22 @ 18:46:35 UTC
Topic: Обектив


НДСВ След дълго очакване вечерта на 20 юли бе определен общинският координатор на Национално движение “Симеон Втори” за Велинград. Изборът бе между кандидатурите на г-жа Севда Кадинова и г-ца Надежда Ключкова. За координатор на НДСВ бе предпочетена г-ца Ключкова, която се занимава с частен бизнес като президент на фирма “Минерали-М”.

КАНАЛЕТО На откриването на Градския стадион на 28 юли ще пеят Каналето, Дони, “Пиф”, Нина Николина и други популярни изпълнители. Концертът е замислен като благотворителен, входът ще бъде свободен. Първоначалните намерения на откриването концерт за изнесат Слави Трифонов и Ку-ку бенд пропаднаха.

КОМПЮТРИ На 19 юли се проведе конкурсът по обществената поръчка, обявена от Община Велинград за доставка на компютри на обща стойност до 24 000 лева. 7-членна комисия с председател А. Топорчев допусна до участие всичките 7 кандидати: “Стемо”, “ЦАПК-Прогрес”, “Риск-електроник”, “Кобо 90”, “Експрес консулт България”, “ПроСофт” и “RTS компютърс”. Официално резултатите ще бъдат обявени тази седмица. Според запознати с най-големи шансове е “ПроСофт”, но не е изключено други участници да обжалват конкурса.

СКАКАЛЦИ Нивите и насажденията около Кръстава са нападнати от скакалци, алармираха на 17 юли от кметството. Специалисти от Пазарджик констатираха на място нашествието на скакалците и успокоиха, че те не са марокански. За съжаление на стопаните държавата дава финансова помощ при бедствието само ако скакалците са марокански и са около 800 на квадратен метър.

НАЗНАЧЕНИЕ От миналата седмица лидерът на БСП - Велинград Тома Пачалов замени досегашната си служба в Общинска администрация, където работеше на половин щат с директорски пост на почивната база на “Марица изток” в курорта Цигов чарк.

ПОДПИСКА Горски служители започнаха подписка в защита на нарочения за уволнение директор на Държавно лесничейство “Велинград” инж. Гено Пеев.

КОНКУРС Стартира конкурсът за мястото на инспектор Детска педагогическа стая към РПУ на МВР - Велинград. На първия изпит в Пазарджик миналата седмица се явиха 16 кандидати за длъжността.

КРАЖБИ Около 4.30 ч. на 16 юли във Велинград е откраднат бял джип Сузуки Самурай, който е обявен за национално издирване. В периода между 5 и 16 с подправен ключ е отворена и разграбена дърводелската работилница на училището в с. Костандово. Откраднати са дърводелски струг, фреза, 5-операцинона машина, 4 електромотора, ленти и много части. Назначена е ревизия.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=461