Седмичен обектив 29.07.2002 г.
Дата: Monday, July 29 @ 11:59:51 UTC
Topic: Обектив


РЕВИЗИИ С 4 дни по-рано за общо 36 дни приключи финансовата ревизия на сектор “Образование” в общината. Ревизорите от Държавен финансов контрол - Пазарджик са уведомили кмета, че при ревизията не са констатирани никакви нарушения. Към своя край е и цялостната ревизия на Общината, чака се констативният протокол.

НАЗНАЧЕНИЕ В понеделник миналата седмица инж. Иван Дошев бе назначен за отговорник на Район Велинград към “Електроразпределение” - клон Пазарджик. Досега длъжността заемаше инж. Кандев.

ДАНЪЧНИ Масирани проверки по заведения, хотели и магазини във Велинград извършиха през седмицата данъчни служители от Пазарджик. Очакват се и проверки по частни квартири.

ПЪДАРИ Общината реши да назначи пъдарите, които ще охраняват земеделските земи, вместо от средата на юли от 1 август. За да се оползотворят отпуснатите 9000 лева по национална програма, ще бъдат назначени 20 пъдари, които ще работят до края на октомври.

ДОГРАМА Новата дата за провеждане на обществена поръчка за дограма на СОУ “Васил Левски” е 5 август. Чрез процедура на ограничен конкурс общината ще търси най-добрата оферта за PVC-дограма, за да се реши големият проблем с отоплението на училищната сграда.

КАТАСТРОФА Моторист пострада тежко при катастрофа в късните часове на 24 юли. Инцидентът е станал на бул. “Съединение” при сблъсък на хасковски лек автомобил и мотор.

КОНЧИНА На 25 юли внезапно почина на 58 години Димитър Шулев - един от партийните ръководители на Велинград преди 10 ноември 1989 г. на погребението присъства вицепремиерът и министър на труда и социланата политика Лидия Шулева.

АРХИТЕКТУРА Във фоайето на общината е подредена изложба, която паказва част от дипломните работи на 7 студенти по архитектура. Те са разработили идеи за зелената система и парковете на Велинград под ръководството на доц. Троева от Университета по архитектура и строителство в София. Експозицията ще бъде открита официлано тази седмица, очаква се на 30 юли да се проведе среща с бъдещите архитекти и общинското ръководство.

ТУРНЕ На 7 август Представителният духов оркестър и мажоретен състав на Велинград се отправят на поредното си европейско турне. То ще продължи 14 дни, през които музикантите и мажоретките са поканени да изнесат концерти в Унгария и Франция.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=471