ФК “Левски” Ракитово игра на финал
Дата: Tuesday, June 01 @ 08:12:13 UTC
Topic:


На 23 и 24 май на пазарджишкия стадион “Георги Бенковски” се проведе традиционният футболен турнир “Млади надежди 2010” под патронажа на кмета на община Пазарджик Тодор Попов и посветен на празника на областния град.


Младите футболни надежди от ФК “Левски” Ракитово оправдаха очакванията на треньорите и феновете, като играха всеотдайно и се класираха за финала между осемте други участващи тима от Пазарджик, Велинград, Септември, Брацигово, Белово и Панагюрище.
В първата си среща на 23 май с отбора на Брацигово ракитовци извоюваха категорична победа с 3:1. Успехът бе повторен срещу “Локомотив 1925” - Септември с 2:1. Това ги направи претенденти за челните места. Младите надежди на ФК “Левски” играха на финала срещу ОФК “Бенковски” Пазарджик и се класираха на второ място.
ФК “Левски” Ракитово само за 4 години постигна този висок резултат, благодарение на сериозната треньорска работа на Димчо Янушев и Михаил Попчев. Два пъти седмично те събират детския и юношеския отбор на клуба на градския стадион, а през уикендите участват в различни футболни турнири. Освен общо 40-те играчи от тези отбори тренира и подготвителна група от 30 бъдещи футболисти.
Изявите на клуба са финансирани от община Ракитово, която подсигурява и транспорта, а винаги могат да разчитат и на помощта на президента на ФК “Левски” Ангел Ангелиев.
От турнира в Пазарджик младите футболни надежди се завърнаха с купа, нови екипи и топки. Състезанието бе изцяло финансирано от община Пазарджик, която осигури за него 5000 лева. Проявата се организира и със съдействието на Областния съвет на БФС.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5092