410 членове на Съюза на слепите избраха ново ръководство
Дата: Tuesday, June 01 @ 08:27:09 UTC
Topic:


На 26 май в голямата зала на общината се проведе отчетно-изборно събрание на Съюзната организация на слепите от общините Велинград и Ракитово. Негови гости бяха заместник-кметът Дияна Кехайова, Велик Атанасов - председател на Регионалната съюзна организация в Пловдив, Коста Дечев-председател на Регионалната ревизионна комисия и Ани Караиванова, г-жа Рачева от “Социално подпомагане” - Велинград и Ели Янева-Зисова - директор на Дневния център за хора с увреждания.


В отчетнияо доклад на председателя на Съюзната организация Мария Димова бе отбелязано направеното през изминалите 5 години, като на първо място се посочи, че броят на членовете е нараснал на 410 души и всички те са обходени. Като успех на ръководството бе отчетено, че ТЕЛК вече идва във Велинград два пъти годишно. През отчетния период бе спечелен и осъществен успешен проект с общината за осигуряване на едно работно място за инвалид и пълно офис-обзавеждане. Освен това всяка година се раздават дърва за огрев на членовете на организацията. Специално място в доклада бе отделено за добрата работа с Елисавета Миланова - директор на “Социално подпомагане” и с Ели Янева.
През отчетния период редовно са се празнували коледните и пролетните празници благодарение на спонсорите: Община Велинград, ЕТ “Фани”, Ангел Чопев, Златко Златанов, Илия Линчев, “Симид”, “Мариам”, “Бонбон”, Гранд хотел “Велинград”, “Двореца”, “Олимп”.
Събранието преизбра Мария Димова за председател и за член на Управителния съвет на Регионалната съюзна организация на слепите - Пловдив. За членове на Управителния съвет на местната организация с пълно единодушие бяха избрани: Бойка Зарева, Николина Гинева, Йорданка Живкова, Мария Кълъчева, Калинка Благова и Николина Дамова, както и 14 делегати за събранието на регионалната организация в Пловдив.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5097