СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.06.10
Дата: Tuesday, June 01 @ 08:57:43 UTC
Topic: Обектив


СТРОЙКОМ Пред дошлите на редовната сесия на 28 май работници от “Стройком” председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз обяви, че през настоящата седмица ще свика извънредна сесия за съдбата на общинската фирма. Вече е получено едно юридическо становище, очаква се и второ такова. Във вторник, 1 юни, председателите на политическите групи в местния парламент ще обсъждат темата, а до края на седмицата ще има сесия. Напускайки залата, работниците, които от месеци са без заплати, изразиха съмнения, че “пак ще ни замажат очите”.ПАРКОВЕ Общинският съвет даде съгласие общината да издаде запис на заповед в полза на Министерството на регионалното развитие. Процедурата е във връзка с авансово плащане от МРРБ към общината по проекта за облагородяване на парковете във Велинград.

УЧИЛИЩА Общината подготвя проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини. Със свое решение Общинският съвет декларира, че за период от най-малко 5 години няма да се променя предназначението на сградите на ОУ “Хр. Ботев”, ОДЗ “Слънчице”, ЦДГ “Радост”, ЦДГ “Еделвайс” във Велинград, ЦДГ “Мир” Сърница”, СОУ “М. Драгинов” в Драгиново, СОУ “Хр. Смирненски” в Света Петка, училищата в Пашово и Кръстава, които са включени в проекта.

КОМПЛЕКС Започва финалното оценяване на проекта за създаване на културно-исторически комплекс “Традиции на чепинските занаяти”, който е замислен като велинградски вариант на “Етъра” и ще бъде разположен в района на изхода от Чепино към Сърница. Общинският съвет одобри решение, че общината ще осигури 15% от общата стойност на проекта, че обектът няма да се променя за най-малко 5 години след приключване на проекта и няма да бъде отдаван за стопанисване на физически или юридически лица.

ТОАЛЕТНА Градската тоалетна в центъра на Лъджене ще бъде отдадена под наем. Общината ще обяви конкурс, а началната месечна наемна цена е 78 лева.

ОТКАЗ След дебати Общинският съвет отказа искането на “Съни Холидейс” ООД - Пловдив за изменение на плана за регулация в района на бившия стадион “Атлетик”. Фирмата иска отреждането “За спортно-възстановителен център” да се промени в “За обществено обслужване” и “За хотел, СПА услуги, басейн, търговия, обществени услуги и рекреация”, като предлага като дарение да финансира укрепването на кръстовището на ул. “Евл. Георгиев” и “Т. Стайков” с подпорни стени и да укрепи част от пропадналата настилка по ул. “Л. Димитрова”. 13 съветници подкрепиха искането, но 11 го отхвърлиха и решението не бе прието.

ВОДОПРОВОД С 13 гласа “за” и 11 “въздържали се” не бе прието увеличение на програмата за капиталови разходи с 17 700 лева със средства от преизпълнение на собствени приходи. Сумата бе предназначена за реконструкция на водопроводна мрежа в Сърница.

БТК БТК предложи на община Велинград като съсобственик да закупи общи недвижими имоти в Сърница на обща стойност 22 000 евро. Съветниците решиха, че общината няма нужните средства и отказаха изкупуването на съсобственост.

ОДК Отказано бе предложението да бъдат отдадени под наем за 5 години 4 помещения в избения етаж на Общинския детски комплекс. Молбата бе от сдружение “Флекс 04” София, но Комисията по образование обяви, че помещенията са нужни за ОДК и има проект за тяхното използване.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5106