СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.06.10
Дата: Tuesday, June 01 @ 09:35:36 UTC
Topic: Обектив


БОТЕВ Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България ще бъде тържествено отбелязан и във Велинград. Общината организира поклонение пред паметника на поета-революционер в центъра на града на 2 юни от 11 часа.ТУРЦИЯ От 27 до 29 май кметът Иван Лебанов и зам.-кметът Валентина Цветанова посетиха турската община Къркларели. По покана на кмета Джавит Чалаян нашата делегация гостува по време на фестивала “Какава Карагьоз”.

ОБВИНЕНИЕ На 28 май бившият председател на Държавната агенция по горите Стефан Юруков получи ново обвинение, този път за замяна на държавни гори с “Агросим” ЕООД, която според прокуратурата е ощетила държавата с 60 милиона лева. На доц. Юруков, който е велинградчанин, бе определена рекордна гаранция от 60 000 лева.

ИЗГОНЕНИ Велинградската двойка Елеонора и Давид Качанови напусна “Биг брадър фемили”. На 24 май зрителите на риалитито гласуваха за тяхното изгонване, а в интернет-форумите мненията бяха от “Паразити - да си ходят във Велинград” до “Качанови са шоуто”. Елеонора обяви, че ще се снима за еротично списание, а Давид ще си търси работа.

МОРБИЛИ През седмицата от 17 до 23 май отново са регистрирани нови случаи на болни от морбили деца: 19 нови случая във Велинград и 25 в Ракитово. За момента общият брой заболели е 291.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5112