Първият международен проект на Ротари - Велинград е успешен
Дата: Tuesday, June 08 @ 08:42:18 UTC
Topic:


Кулинарна изложба, изпит и дегустация - това бе финалът на първия обучителен курс по проект на Ротари, в който участваха 10 безработни младежи от Велинград, Ракитово и Костандово. Под ръководството на Дора Ланджова в продължение на два месеца те навлязоха в тънкостите на кулинарията, получиха теоретични знания и практически умения. За да се случи това, част от ученическата столова в СОУ “Васил Левски” бе ремонтирана и оборудвана като удобна и модерна кухня със средства, отпуснати от Ротари клуб - Окстед в Англия и Ротари клуб - Велинград и със съдействието на английския Фонд за самоподпомагане на Ракитово с представител Спаска Малинова.

За велинградските ротарианци това е първият международен проект и затова е още по-радващ фактът, че той е успешен, каза президентът на клуба Боряна Белухова. В несъмнения успех се убедиха на място и ротарианци от Англия, които в средата на май посетиха Велинград и лично видяха как върви обучението.
Първата група курсисти получи много висока оценка от г-жа Ланджова, а те не скриха, че не искат курсът да свършва - някои дори си поплакаха на раздяла. Гостите на заключителната изложба видяха и опитаха приготвените вкусотии. Оказа се, че за два месеца бъдещите готвачи са научили над 120 основни рецепти. Получените знания и сертификати ще им помогнат при търсенето на работа, като общата надежда е това да стане още през туристическия сезон това лято. А през август ще започне още един обучителен курс за 10 човека, който е част от проекта.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5121