Суперлативи и втора награда за “Оркестър Титаник” в Каварна
Дата: Tuesday, June 08 @ 08:43:41 UTC
Topic:


Със сериозни очаквания за силна надпревара остана журито на театралния фестивал в Каварна след спектакъла на самодейния театър към ОНЧ “Отец Паисий-1893” Велинград. Независимо, че играха след 8 часа нощно пътуване и само няколко почивка, на следващия ден самодейците ни очароваха публика и жури със стегната игра, пълен синхрон, допълване и много талант. Играта им беше така убедителна, че председателят на журито професор Надежда Сейкова, каза, че прекрасно биха изиграли спектакъла и без декор, че колективът борави прекрасно с текста, а актьорите изнасят репликите си перфектно.


Ето и думите на членовете на журито на конферирането след нашия спектакъл “Оркестър “Титаник” по пиесата на Христо Бойчев и под режисурата на Мариус Донкин :
Проф. Сейкова: “Искам да ви поздравя за това много метафорично, абсурдно представление, което играете органично. Приятно и радостно ми е да ви гледам. Достойно се състезавате помежду си. И си мисля, ако трябва да отлича не цялата постановка, а един от вас – кой да е той?.... Спектакълът е много труден и отговорен, поставян е от професионални театри. Вашата постановка е ясна, точна и разбираема. Спойката на актьорския колектив е перфектна, има пълно покритие. Играете за удоволствие - нещо много важно за театъра”.
Кремена Бабачева, театровед: “Добре върви нашето време и все по-малко ми е смешно, когато гледам тази пиеса. Аз съм я гледала на много места. Тя звучи съвременно. С тази пиеса Мариус Донкин даде нов тласък на трупата ви. Вие пазите марката на велинградския театър – театър с традиции. Хубаво е актьорското надиграване. Благодаря ви за спектакъла и удоволствието да ви гледам.”
Светослав Добрев, актьор от Младежкия театър София: “Пиесата е играна в Младежкия театър в почти същия вариант. С много красиви впечатления оставам от всичко, което правите на сцената. То е завладяващо и впечатляващо. Благодаря ви!”.
След суперлативите от журито в неделя вечерта очаквано дойде и признанието: самодейният театър към читалище “Отец Паисий 1893” Велинград получи втора награда за най-добра постановка и се нареди след победителите от Трявна. Огромен успех, като се има предвид, че от 1 до 6 юни в 13-тия фестивал на любителските театри в Каварна се състезаваха 42 самодейни театъра от България и един от Испания. Сред общо 400 любители-актьори Росица Паунова бе сред номинираните за най-добра женска роля, а Мариус Донкин бе сред номинираните за най-добър режисьор.
Весела Цинцева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5122