“Моето малко сърце много обич може да побере”
Дата: Tuesday, June 08 @ 08:50:07 UTC
Topic:


Велинградската поетеса Боряна Стаева избра деня на Ботев 2 юни, за да дари на възпитаниците от Дневния център за деца с увреждания “Надежда” уред за раздвижване - велоергометър.


Преди няколко месеца, представяйки своята нова стихосбирка “България в легенди и стихове”, Боряна Стаева пое пред себе си и пред своите читатели ангажимента със средствата от продажбата на книгата да направи дарение на децата от “Надежда” и изпълни това обещание. В благородната инициатива с лични средства се включиха кметът Иван Лебанов, зам.-кметът Георги Янчев и директорката на Историческия музей Снежана Велева.
Развълнувана, поетесата благодари и на Ангелина Колева и Елена Колева за рецензията, рисунките и разпространението на стихосбирката. И оставайки вярна на себе си, Боряна Стаева подари на децата най-новото си стихотворение: “Моето малко сърце много обич може да побере...”.
Директорката на Дневения център Вили Симеонова благодари за дарението и използва повода, за да благодари на всички, които са съпричастни и подпомагат дейността на “Надежда”. Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5125