Велинград ще е партньор по проекта за палеонтологичното находище
Дата: Tuesday, June 08 @ 09:00:51 UTC
Topic:


На извънредна сесия на 1 юни Общинският съвет на Ракитово декларира, че при спечелване на проекта за палеонтологичното находище и крепостта “Цепина” край Дорково предназначението на обектите няма да се променя най-малко за 5 години. С този проект община Ракитово кандидатства по Оперативна програма “Регионално развитие” и се класира за финалния етап на оценяването.


На 26 май бе подписан договор между общините Ракитово и Велинград. Община Велинград ще е партньор по проекта, ако той получи финансиране. Така бъдещите атракции - палеонтологичното находище край Дорково и крепостта “Цепина” ще бъдат рекламирани и сред гостите на Велинград.
На 31 май Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Пазарджик взе решение, че по проекта не е необходимо извършването на ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда). Голямата част от имотите, включени в проекта, са общинска собственост и не попадат в защитени зони и територии. От РИОСВ ще следят да няма изсичане на дървета и строителство извън предвиденото.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5134