Наша ученическа компания най-добра в България
Дата: Tuesday, June 08 @ 09:05:31 UTC
Topic:


Най-после, след години ентусиазирана работа, ученическа компания от СОУ “Васил Левски” спечели заветното първо място в националния конкурс на програма “Джуниър Ачийвмънт”!
Повече от 500 младежи от цялата страна се събраха на 3 юли в столицата на форума “Изгряващи звезди” за среща с представители на държавното управление и бизнеса.

В надпреварата за най-добра ученическа компания тази година се състезаваха 58 претенденти. Журито постави на първо място идеята на велинградската “Junior Recyclers”, която рециклира старото в ново и прави велостойки от чинове, картини върху стари турски керемиди, моливници от консервни кутии и различни сувенири от полиетиленови торбички. В акционерното дружество участват 29 ученици от девети и десети клас на СОУ “В. Левски”, които истински се вълнуват от проблемите на екологията и са убедени: “Ние не наследяваме Земята от нашите предци, а я взимаме назаем от нашите деца”, както каза президентът на ученическата компания Асся Моллова.
На 4 юни по училищното радио за победителите прозвуча “шампионската” песен на “Куин”, а след това бе организирана и пресконференция. “Досега имахме второ и трето място в конкурса за най-добра ученическа компания. Сегашният успех е огромна гордост за СОУ “В. Левски”, за преподавателите Васил Аврамов и Людмила Кьосова, за нашите ученици, които с много хъс осъществиха една идея, в която има хляб!, каза директорът Емил Моллов. Поздрави за успеха към учителите, учениците и директора отправи заместник-кметът на община Велинград Дияна Кехайова.
През лятото компанията-победител ще представя България в европейския кръг на състезанието, който ще се проведе в Каляри, Италия.
В София успех записа и другата ученическа компания на СОУ “В. Левски” - “G.R.E.E.N. TEAM”, чиято дейност е добре позната на читателите на “Темпо”, бе обявена за най-добра в категорията “Предприятие без граници”. В момента те са на девето място в ранглистата в Европа и тъй като тяхното състезание приключва в средата на юни, г-жа Л. Кьосова изрази надежда на финала да са в призовата тройка.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5137