СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.10
Дата: Tuesday, June 08 @ 09:09:33 UTC
Topic: Обектив


СТРОЙКОМ Извънредната сесия, на която да се реши бъдещето на общинската фирма “Стройком”, е насрочена за 8 юни, вторник, от 16.30 часа. Председателите на политически групи в Общинския съвет обсъдиха темата на 1 юни, но заседанието бе закрито за медиите.СПЕЦИАЛИСТИ Специалисти от австрийската фирма “Волфганг Едер Консултинг” посетиха община Велинград по покана на кмета Иван Лебанов. Фирмата е специализирана в изграждане на стратегии за планински и ски-курорти и представи дейността си пред Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Австрийците са се запознали с потенциала на Велинград като зимен курорт и с посещение на Юндола, Куртово и Белмекен.

БОТЕВ Денят на Ботев 2 юни бе отбелязан в Ракитово с тържество пред паметника в центъра на града. Венци и цветя поднесоха Общинска администрация, Общинският съвет, училищата “Св. Климент Охридски”, “Хр. Смирненски”, “Хр. Ботев” и “Д-р П. Берон”, читалище “Будилник” и председателката на обединението на жените социалистки Нина Димова от името на БСП.

МЕДИАТОР Община Велинград сключи два договора за длъжността “медиатор“. Те ще бъдат обучени в сертифициран медицински колеж в Пловдив от сдружение “Национална мрежа на здравните медиатори“, като отпуснатата сума е по 750 лв. за всеки от тях. От януари 2011 г. работата им ще се заплаща като делегирана държавна дейност. Медиаторите ще бъдат назначени за ромските квартали Анезица и Асфалтова база.

ХИГИЕНА Около 1000 човека (200 във Велинград и 800 в селищата от общината), които получават помощи по чл. 9 от закона за социално подпомагане, ще полагат обществено-полезен труд. 14 дни месечно по 4 часа те ще се грижат за хигиенизиране и облагородяване на ромските квартали. Идеята е те да почистват местата, където живеят и да продължат да се грижат за поддържане на чистотата.

ПАТРОН Основно училище “Христо Ботев” във Велинград отбеляза празника на своя патрон с тържествен концерт в ОНЧ “Васил Левски”. В навечерието на деня на Ботев, на 1 юни, възпитаниците на училището предложиха богата програма пред многото гости, сред които бяха зам.-кметовете Г. Янев и И. Бабучи.

ОБРАЗОВАНИЕ Директорът на СОУ “В. Левски” Емил Моллов бе сред 18-те училищни директори, поканени от началника на кабинета на президента на Р България за участие в обществено обсъждане за качеството на българското образование на 5 юни в Благоевград.

ИЗВЪНРЕДНО Читалище “Отец Паисий” свика извънредно събрание на 3 юни, за да се попълни състава на новото настоятелство, избрано преди дни. Пред събралите се 86 членове на читалището председателят Цветан Котев обяви, че поради лични причини избраните Атанас Гушевилов и Атанас Коев не могат да представят нужните документи за съдебна регистрация на читалището. На техните места бяха избрани двама общинари: главният архитект Тодор Енев за член на читалищното настоятелство и юристът Владимир Деспотски за член на проверителната комисия.

ПЕСЕН Група за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета” в Костандово с ръководител Никола Янев и Групата за популярни песни към читалище “Отец Паисий” във Велинград с ръководител Иван Казалиев бяха сред участниците в Осмия фестивал за градска и забавна песен “Георги Шаренков” в Пазарджик.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5139