Посрещаме WRC с кокошки и разбит асфалт?
Дата: Tuesday, June 15 @ 08:44:33 UTC
Topic:


По-малко от месец преди провеждането на кръга от световния рали шампионат WRC в България и в частност във Велинград все още има недоизкусурени и нелицеприятни неща, с които ще се сблъскат фенове и състезатели, ако не се вземат мерки за тяхното отстраняване. Става въпрос най-вече за състоянието на асфалта на мястото, което е определено от организаторите за дозареждане на автомобилите между скоростните етапи, което се намира срещу пазара откъм жп-линията. Остарялата асфалтова настилка силно се е нацепила и на места наклонила, което със сигурност ще направи неприятно впечатление на Кими Райконен и останалите светила от най-престижното рали състезание в света.


Допълнителен минус към състоянието на въпросното място се прибавя от непрекъснатото му ползване в неделния пазарен ден за място за продажба на животни, макар че само на няколко метра има табела, която забранява използването му за подобен род търговски цели. Бдителни граждани начело с автомобилния рали пилот Турал Метков сигнализираха за проблемния участък и изпратиха снимки, с които се доказва нуждата от незабавно асфалтиране и прекратяване на търговията с животни, ако не искаме да станем за смях пред многобройните фенове и състезателни екипи.
Припомняме на читателите, че световният рали шампионат тази година за първи път ще се проведе в България между 9 и 11 юли и ще премине през нашия град като междинна зона между скоростните етапи.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5142