Българи станаха вицешампиони на Македония
Дата: Tuesday, June 15 @ 08:56:00 UTC
Topic:


На брега на Охридското езеро на 11 и 12 юни се проведе Откритият шампионат по спортен бридж на Македония за двойки. По покана на домакините от бридж-федерация в Скопие към Тони Русев - организатор на Балканиадата по спортен бридж в България, в него взеха участие две български двойки. Председателят на велинградският бридж-клуб Йордан Баев и старозагорецът Иван Величков спечелиха сребърните медали в македонския шампионат.


Турнирът се проведе в три сесии, като Баев - Величков победиха в първата със силен резултат от 64%, а в крайното класиране оставиха пред себе си единствено най-силната двойка на Македония. Другата българска двойка Тони Русев - Калин Караиванов завършиха на осма позиция. В съседната държава този спорт набира скорост, след като в годините на социализма официално е бил забранен, а сега интересът към него бързо се увеличава.
В шампионата участваха бриджори от Македония, Сърбия, Албания и България. Международното участие даде възможност за по-голяма разгласа на традиционния бридж-турнир във Велинград, който и тази година ще е в края на юли.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5144