Връщат наредбата за шума в законовите норми?
Дата: Tuesday, June 15 @ 09:00:54 UTC
Topic:


Общинска администрация обяви проект за изменение в Наредбата за обществения ред, което се отнася до забраната за озвучаване на открити площи на заведения в жилищни зони нощно време.


В момента според наредбата, приета от Общинския съвет през октомври 2009 г., заведенията са длъжни да спрат музиката и шума на открито само за времето от 1 до 7 часа. Този текст, както вестник “Темпо” многократно е писал, противоречи на Закона за защита от шума в околната среда. По закон силната музика и шум от заведения са забранени от 23 до 7 часа. Преди месеци обаче тогавашното мнозинство в Общинския съвет реши, че наложените от закона ограничения пречат на развитието на туризма и изземайки ролята на законодател, “сви” времето за тишина и спокойствие в курорта само от 1 до 7 часа.
Сега във връзка с писмо от областния управител и за да се спази законовата норма, темата отново ще влезе за обсъждане в местния парламент. Велинградчани също могат да дадат своите мнения и предложения - на електронната поща на общината или писмено чрез отдел “ИОТ”.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5148