Велинград в състезание с още 4 курорта за “СПА дестинация”
Дата: Tuesday, June 15 @ 09:07:25 UTC
Topic:


На 16 юни Велинград ще се състезава в категорията “СПА дестинация” в надпревара с Хисаря, Кюстендил, Девин и Сандански.
Това е част от новите “СПА номинации” - конкурс (марката вече е лицензирана), който се провежда от инициативен комитет начело с кмета на Белоградчик Емил Цанков и с участието на Българския съюз по балнеология и СПА.

Домакин на първото издание ще е “Рио Правец Резорт” - новият хотел на шефа на “Лукойл” Валентин Златев в Правец. Целта на “СПА номинации” е да се популяризира и рекламира българския СПА туризъм.
Участниците ще се състезават в различни категории: “СПА дестинация”, “СПА хотел”, фирми за изграждане, оборудване и дизайн на СПА центрове, СПА верига, СПА център и СПА продукт.
В категорията “СПА дестинация” Велинград ще се бори с голяма конкуренция. Журито ще оценява петте СПА курорта по дълъг списък от критерии: туристическо и географско положение, транспортна достъпност, туристически ресурси - минерални води, атракции, леглова база, брой СПА хотели, достатъчно информация за туристически услуги, степен на заетост, сезонност, социално-икономическа среда в дестинацията, управление и маркетинг.
В категорията за СПА хотели не е номиниран нито един от Велинград, там битката ще е между “Виктория СПА”, “Ястребец”, “Рио Правец”, парк хотел “Пирин” и “Емералд” Равда.
За да подкрепят кандидатурата на Велинград, на 16 юни за Правец заминават много от членовете на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. Според председателя Златко Златанов шансовете СПА столицата на Балканите да стане и първият победител в “СПА номинациите” надхвърлят 90 процента.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5150