Спукана канализация сее зарази
Дата: Tuesday, June 15 @ 09:25:46 UTC
Topic:


Вече втора седмица канализацията на Пневмоболницата е спукана и живеещите в района очакват да бъде ремонтирана. Граждани са подали писмен сигнал до кмета на общината и до Общинския съвет. Кметът Лебанов е издал заповед на общинската фирма “ВКТВ”, но ремонтът все още не се е състоял.


Като причина за забавянето от “ВКТВ” посочиха юридически казус - изяснява се чия собственост е канализацията. Според “ВКТВ” тя е на държавното здравно заведение, чийто принципал е Министреството на здравеопазването. Според Пневмоболницата нуждаещият се от ремонт участък е извън нейната територия. Въпросът опира до пари - кой ще плати за ремонта.
Но докато текат правните спорове, температурите стигнаха 30 градуса, а миризмата и заразите от спуканата канализация продължават да са заплаха както за живеещи наблизо, така и за преминаващите в този район. Ясно е, че съоръжението е на доста години, че не е понесло натоварванията на тежките камиони, каращи строителни материали за близките строежи, че е натоварено и с допълнително включили се консуматори. Вса пак най-важното за хората е ремонтът да се извърши час по-скоро, за да отпадне опасността от зарази.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5161