Хотелиери пишат на министър Р. Плевнелиев:
Дата: Tuesday, June 15 @ 09:31:57 UTC
Topic:


Собствениците на повечето от големите хотели във Велинград написаха писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. В него настояват за решителна и незабавна намеса по повод състоянието на пътя Велинград - Юндола - Якоруда до разклона за Елешница - Банско.


Пътят е в тежко състояние, осеян не с дупка, а с кратери, почти непроходим. Хотелиерите искат министър Плевнелиев да разпореди проверка кой е виновен за липсата на най-елементарна поддръжка на пътя години наред и да се започне незабавен авариен ремонт.
Сегашното състояние на пътя е предпоставка за сериозни пътнотранспортни произшествия. В същото време това е пътят, който осигурява бизнеса на нашия регион със Солун, Кавала, Драма, Ксанти. Туристическият бранш разчита, че гръцки туристи могат да станат основни клиенти на Велинград и околните населени места. Но има множество оплаквания от гръцките туристи за повредени автомобили и категоричен отказ да използват този път - тези туристи едва ли ще се върнат пак в нашия край, независимо, че са доволни от хотелите. “Или направете този път проходим, или го затворете официално и така ще си спестим срама от чужденците и ремонтите на автомобилите”, пишат хотелиерите.
Техните надежди са, че министър Росен Плевнелиев ще направи пряка връзка между бизнеса в региона, жизненото равнище и състоянието ина този път и ще има бърза намеса на държавата за решаване на дългогодишния проблем с този участък от републиканската пътна мрежа.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5165