СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.10
Дата: Tuesday, June 15 @ 09:32:54 UTC
Topic: Обектив


МОРЯК На 11 юни бе освободен от плен корабът “Ейшън Глори”, който на 1 януари т.г. бе похитен от сомалийски пирати. Сред пленените 8 български моряци бе и велинградчанинът Атанас Илиев. Всички наши моряци са в добро здраве, съобщиха от фирмата-собственик на кораба “Зодиак”. За освобождаването е платен откуп - сочи се сумата 5.8 милиона долара при първоначално поискани от пиратите 15 милиона. Очаква се моряците да се завърнат в България тази седмица.ОТЛАГАНЕ За 9 юни в Окръжен съд - Пазарджик бе насрочено заседание по делото срещу екскмета на община Велинград Атанас Водев за причинени вреди на общинската хазна при отстраняване на щетите от наводненията през 2005 г. Делото бе върнато в по-долната съдебна инстанция от Апелативен съд - Пловдив, който отмени присъдата на обвиняемия и постанови ново разглеждане от друг съдебен състав. Заседанието бе отложено, тъй като не се е явил адвокатът на Ат. Водев.

РЕШЕНИЯ Районен съд - Велинград потвърди 11 наказателни постановления срещу кмета Иван Лебанов от Агенцията за държавна финансова инспекция и отмени едно. Съдебдните решения не влизат в сила, а подлежат на обжалване.

КАДАСТЪР Община Ракитово е пропуснала срока и няма правна възможност за обжалване на заповед на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, реши Административен съд - Пазарджик. Публикуваните на 23 април в Държавен вестник заповеди са за кадастъра на землище Ракитово без курорта Цигов чарк и на землище Дорково без местността Дъното.

ВИЗИТА На 8 юни на посещение във Велинград беше художникът Греди Асса, който пое директорския пост в Националния фонд “13 века България”. Г-н Асса разгледа Къщата на Цвета, която е собственост на фонда, както и общинската Художествена галерия.

ТЕАТЪР Пазарджишкият драматичен театър “Константин Величков” ще гостува на 15 юни от 19 часа на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград. Ще видим постановката на Николай Калчев по комедията на Жан Ко “Горката Франция”.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5166