ПГГС “Хр. Ботев” посрещна гости от седем страни
Дата: Monday, June 21 @ 22:02:30 UTC
Topic:


На посещение в ПГГС ”Христо Ботев” на 17 юни беше работната група от 20 души по международен проект “Казусът ГОРА – педагогика за устойчиво развитие”, който се ръководи от шведската Агенция на горите и пряк ръководител е Мария Густафсон .Участници в този проект са специалисти от Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Чехия и България. Като партньори участват още 12 институции в сферата на горите и на образованието.Основната цел е разработване и внедряване на нова методика за обучение относно устойчивото развитие на горите. Идеята е всички участници по проекта да се обучат по тази нова методика, после по 10 учители от страна и да се популяризира този нов подход.


Да се включи като обект за посещение и да се разгледа базата на ПГГС ”Христо Ботев” е идея на доц. Никола Стоянов и инж. Ангел Ферезлиев, които от българска страна са участници в проекта. Тяхното предложение е, че след като става дума за обучение и казусът е “Гора”, то задължително трябва да се види училището с най-добра база, в което учебните часове по теория се водят в перфектно обзаведени и оборудвани с всичко необходимо кабинети, а часовете по практика в повечето случаи са в реална работна среда.
Гостите прекараха около 2 часа в училището ни.Направиха много снимки във всеки от кабинетите, а когато им показахме дендрариума и обособените кътове в него, направени тази пролет от нашите ученици, съвсем искрено споделиха, че в страните им няма училище с подобна база, която по такъв начин да дава възможност за обучение по теория и практика.
Г-жа Катерина Екберг от Швеция благодари за отделеното внимание от наша страна и каза, че си отива с идеята да популяризира видяното в нашето училище.
инж. Н. Шатърска-Ганчева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5174