Оцениха приноса на Златко Златанов
Дата: Monday, June 21 @ 22:18:27 UTC
Topic:


Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград Златко Златанов получи приза “Личност с принос за развитието на СПА туризма” на първите “СПА номинации”, състояли се на 16 юни в Правец. Наградата е признание както за личните усилия на Златко Златанов за популяризиране на българския СПА туризъм, така и за Велинград като СПА столица на Балканите.


Тазгодишните първи по рода си “СПА номинации” се проведоха по идея на Българския съюз по балнеология и СПА и на инициативен комитет начело с кмета на Белоградчик Емил Цанков. Проявата бе подкрепена от Министерството на икономиката и туризма, като ресорният заместник-министър Иво Маринов лично участва във вечерта на наградите в новия хотел на шефа на “Лукойл” Валентин Златев в Правец.
Велинград бе сред номинираните в категорията “СПА дестинация”, но дни преди 16 юни взе решение да не се конкурира с останалите номинирани курорти Сандански, Девин, Кюстендил и Хисар. Решението се базира на официално присъдените на Велинград звания “СПА столица на България” и “СПА столица на Балканите”, които сами по себе си са показателни за мястото ни сред СПА-дестинациите.
Журито, съставено от представители на Българския съюз по балнеолоия и СПА и инициативния комитет, определи град Сандански за победител в категорията “СПА дестинации”. Раздадени бяха и награди за СПА-център, верига, производители на оборудване и др.
Общо мнение на бранша е, че рекламата на възможностите за СПА-туризъм в България трябва да продължи и то в много по-голям мащаб, за което се чака решаващата помощ на държавата.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5181