Категорично “не” на превръщането на парк в паркинг
Дата: Monday, June 21 @ 22:27:05 UTC
Topic:


Областният управител д-р Дончо Баксанов каза категорично “не” на превръщането на парк в паркинг. Със заповед от 9 юни 2010 г. той върна като незаконосъбразно решението на Общински съвет - Велинград за преобразуване на площ, отредена за парк, в паркинг. Става въпрос за парцел от 1669 кв.м публична общинска собственост до моста, водещ към банята в Чепино.


Така приетото решение е грубо нарушение на императивните норви на чл. 62, ал. 2 от Закона за устройство на територията. Озеленените площи публична собственост категорично не могат за бъдат използвани за други цели, пише в заповедта на областната управа. Съветниците ще трябва да гласуват повторно на 24 юли - да отменят решението си или да го изменят.
Те ще трябва да се произнесат повторно и по свое решение от юни 2009 г., с което са гласували 4500 лева за подмяна на тръби в парк “Клептуза”. Решението е оспорено от кмета Лебанов, защото местните парламентаристи не са посочили откъде да се вземат средствата. Сега Административен съд - Пазарджик иска Общинският съвет да определи от какъв бюджетен кредит да бъде извършен разходът за подмяната на тръбите.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5187