Важни точки липсват в дневния ред на сесията
Дата: Monday, June 21 @ 22:28:11 UTC
Topic:


Съветниците ще проведат редовното си месечно заседание на 24 юни, четвъртък. Дневният ред е от 27 точки, но сред тях липсват важни проблеми, които от месеци чакат решения.
Вече година няма решение по казуса “Стройком”. Насрочената за 15 юни извънредна сесия по темата не се проведе под предлог, че все още има юридически неясноти по активите на общинската фирма. Работещите в “Стройком”, които напразно очакват да разберат дали и кога ще получат заработените си възнаграждения, пак останаха излъгани.

Темата “Стройком” не присъства в оповестения дневен ред за редовната сесия на 24 юни.
Очакваше се на юнската сесия да се дискутират и проблемите на хотелиерите, свързани с паркирането. Предложения на няколко от хотелите бяха отлагани, за да не се решава на парче, а принципно за всички. На последната сбирка на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в началото на юни бе обявено, че темата за паркингите ще бъде разгледана на юнската сесия - такава точка обаче в дневния ред няма.
Не влиза в дневен ред и въпросът за поемане на дългосрочен общински дълг. На 5 май Общинската администрация организира обществено обсъждане, на което обяви защо тегленето на кредит е належащо и за какво са нужни парите. Според закона 1 месец след общественото обсъждане на ход е Общинският съвет, който трябва да гласува “за” или “против” кредита. Изтече повече от месец, но и този важен за общината въпрос не е намерил място в дневния ред на предстоящата сесия.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5188