Министър Атанасов донесе подаръци в Ракитово
Дата: Sunday, September 22 @ 23:28:20 UTC
Topic: Политика


Рано сутринта на 16 септември ракитовци видяха министъра на образованието Владимир Атанасов на екрана на бТВ, а в 11 часа той вече беше на тяхна територия.
Тази година просветният министър избра да открие новата учебна година във Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” (бившето ТВУ) в Ракитово. По този случай всички школа в града бяха лъснати. Господин Атанасов и придружаващите го лица от неговия екип и Регионалния инспекторат, областният управител Иван Димитров и депутатите от НДСВ Валентин Милтенов и Пенка Пенева бяха посрещнати в столовата на училищната сграда поради лошото време. Но това не попречи срещата да бъде сърдечна. Хубавата програма, подготвена от възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов” и техните учители очарова гостите. За празничната атмосфера спомогна и фолклорна група “Лулуди” от ОУ “Христо Ботев”.

“Чувствам децата като свои приятели!”, сподели г-н Атанасов в своето изказване и изказа увереност, че екипът на директора на училището г-н Янушев ще съумее да помогне на тези деца да се реализират успешно в обществото. За да подкрепи благородното начинание, министърът подари на училището пано с образите на Св. Климент Охридски и негови ученици, като обеща и 20 хиляди лева за неотложни ремонти. С активното съдействие на президента на Професионална футболна лига Валентин Михов към подаръците от МОН бяха прибавени спортни екипи и топки. Останалите гости също пожелаха ползотворен труд на учениците и учителите.
След тържеството г-н Атанасов се оттегли на работен обяд с директорите на градските училища, които споделиха с него неотложните и труднорешими проблеми на подопечните им учебни заведения, едно от които (СОУ “Св. Климент Охридски”) министърът лично посети.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=519