СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.10
Дата: Monday, June 21 @ 22:37:27 UTC
Topic: Обектив


ПРОВЕРКИ Областната Инспекция по труда в Пазарджик съобщи, че в следващите 3 месеца ще бъдат засилени проверките във всички общини от областта. Инспекторите ще контролират договорите на работещите във фирми и предприятия, както и на сезонно наетите работници.УЧИЛИЩА На 17 юни се проведе извънредна сесия на Общинския съвет. Съветниците допълниха свое решение по проект за мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини, с който общината кандидатства. Общинският съвет гарантира, че ако проектът бъде спечелен, общината ще поеме 15% от финансирането. Според зам.-кмета Георги Янчев прогнозната стойност на проекта е между 2.5 и 2.8 милиона лева.

БЮДЖЕТ Тома Пачалов, общински председател и зам.-областен председател на БСП, участва на 14 юни в съвместна пресконференция с депутати от Коалиция за България в Пазарджик. Според изнесените на пресконференцията данни с актуализацията на бюджета за 2010 г. държавните субсидии за община Велинград ще намалеят с 10%, а за община Ракитово със 7.3%.

РОДОЛЮБИЕ Учениците от СИП “Краезнение” и “Екология” под ръководството на Н. Томова и И. Боянова изнесоха урок по родолюбие в малката зала на читалището в кв. Каменица. Възпитаниците на ОУ “Хр. Ботев” показаха богати знания за историята и географията на родния Велинград.

МИС Община Велинград съвместно с рекламна агенция ще организира конкурс “Мис Велинград 2010”. Събитието е насрочено за вечерта на 30 юни на Централния минерален плаж. Кандидатките за титлата трябва да са между 15 и 22 години, а избраната за “Мис Велинград 2010” ще дефилира на празника на града на 3 юли.

ФОТО “До Аврамови колиби и обратно през Грашево, Юндола и Света Петка” е фото-изложба, която в момента може да бъде видяна в областния център Пазарджик. 10 фотографи от Пазарджик, Пловдив и София показват своите снимки, заснети по време на фото-експедицията им в нашия край на Родопите.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5192