Метков първи в Сърбия, готви се за WRC
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:13:26 UTC
Topic:


Автомобилният пилот Турал Метков спечели първото място в клас N3 (до 2000 куб. см.) със своето Пежо 206 RC на рали “Сърбия”. В генералното класиране от състезанието пък той зае престижното 5-то място. В общото класиране от началото на състезателната година Метков дели първото място в своя клас заедно с Делев и Божич - и двамата с Рено Клио.


Състезанието в западната ни съседка се проведе на 19 и 20 юни и се отличи с доста перипетии за велинградския представител. Още преди неговото начало неприятна новина сюрпризира Метков. По време на транспортирането на състезателния автомобил първо се повреди платформата, на която бе качен, а впоследствие се оказа и че трите тампона на двигателя са скъсани. Все пак техническият екип, който обслужва автомобила, се справи с проблемите и подготви колата точно за старта.
Неприятностите за Метков и неговия навигатор Васко Христов продължиха и след старта. Още по време на първата отсечка се скъса заден амортисьор, а неправилната преценка за времето принуди екипажът да кара с гуми за мокро върху сух асфалт. Въпреки тези проблеми обаче двамата натрупаха надеждна преднина от около 46-47 секунди и до края на деня поддържаха това комфортно предимство.
През втория състезателен ден преките конкуренти на велинградчанина стопиха част от преднината, но в крайна сметка не успяха да го застигнат. Така след общо 18 скоростни отсечки и 250 километра Метков и Христов финишираха с най-добро време от всички в своя клас.
В генералното класиране от всички класове пък най-добре се представиха Петър Гьошев и навигатор Димитър Спасов с Мицубиши Лансър.
Състезанието в Сърбия предхожда най-важното изпитание за пилотите през тази година – рали “България”, което тази година ще се проведе като част от световния рали шампионат WRC и ще премине и през Велинград. Турал Метков ще вземе участие в престижното състезание, като ще има възможността да се конкурира с най-добрите в тази сфера като Себастиан Льоб, Мико Хирвонен, Мати Латвала, Кими Райконен и други. В момента Метков и неговият технически екип извършват пълна ревизия на състезателния автомобил, след което ще предстоят и тренировки и тестове.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5195