Белгийски колоездач спечели Купа “Велинград”
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:20:00 UTC
Topic:


Белгиецът Уолтър Клепе вдигна Купа “Велинград” след преодоляването на 41-километровата дистанция в състезанието по колоездене на 27 юни. Стартираха 17 колоездачи, но финалът успяха да пресечат 11. Победителят преодоля трасето от Велинград през връх “Острец” - Света Петка - хижа “Кладова” - Велинград за 2 часа и 25 минути. След него финишираха Димитър Димитров и Тодор Ангелов. Най-добър сред ветераните и тази година отново беше Фьодор Драголов, познат и от стартове по триатлон.


Призьорите бяха наградени на Централния минерален плаж от заместник-кмета Георги Янчев. Победителят от Белгия получи като допълнение към купата уикенд за двама в СПА хотел “Елбрус”, а всички колоездачи - рекламни бележници от “Рубин комерс”.
По-рано през деня се проведе и стартът на децата на 6-километрова дистанция. Той бе спечелен от Георги Ангелов, следван от Кристиян Балабански, Елена Савова и Калина Михайлова. За децата имаше и голяма торта за възстановяване на енергията след колоезденето.
Основният организатор на проявата Васил Тодев от “Байкария” изказа специална благодарност към Община Велинград, отчитайки, че моментът е труден за всички и са малко институциите, които подпомагат такива спортни прояви. Към колоездачите той отправи покана да идват по-често във Велинград, защото в околностите имат чудесни пътеки за планинско колоездене, а съчетанието с минерална вода е неповторимо за възстановяване след тежък преход.
След Купа “Велинград” ентусиастите от “Байкария” се заемат с организацията на летен лагер за деца на Беглика.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5196