Пианистите приключиха годината с концерт
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:25:48 UTC
Topic:


На 25 юни в залата а ОНЧ “Отец Паисий 1893” се проведе традиционният концерт на школата по пиано, с който приключва годината за учениците от класа на Стоянка Енчева.
Концерта откри малкият Георги Дзигаров с “Котешки марш” и “Автомобилите на старото време” на Шаум, а Боряна Зарева изпълни “Ариозо” от Тюрк и “Гайдарче” от Парашкев Хаджиев.


И Камен Кърпачев свири П. Хаджиев - “Малка прелюдия” и “Руски девически танц” на Спиндлер. Александра Масларова изпълни “Аквариума” на Стефан Илиев, а Димитър Байрактаров - “Влак” на П. Хаджиев и “Арабеска” от Бургмюлер.
С четири изпълнения се представи Екатерина Зарева - “Етюд” на Хелер, “Прелюдия” на П. Хаджиев, “Тайната градина” на Ролф Лавланд и откъс из операта “Прилепът” на Йохан Щраус.
Първата част на “Соната” от Бетовен, откъс от “Фантазия” на Шопен и “Етюд” от Манфред Шмиц изпълни Йорданка Байрактарова, а Милка Хорозова представи “Хабанера” из операта “Кармен” на Жорж Бизе и “Токата” на Арам Хачатурян.
Концертът на възпитаниците на Стоянка Енчева завърши с “разказаната” на четири ръце от Йорданка Байрактарова и Милка Хорозова “Любовна история” от Франсис Лей и изящно елегантната “Полка” от Александър Бородин.
Видимо доволна от изпълненията и заслужените аплодисменти на публиката, Стоянка Енчева раздаде свидетелствата на своите възпитаници. А от името на ръководството и председателя на читалището Цветан Котев Весела Цинцева поздрави младите пианисти и техната преподавателка и им връчи грамоти и лакомства.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5198