Велинградчанин стана “Мистър фестивал” в Несебър
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:28:55 UTC
Topic:


Единадесетият международен детско-юношески фестивал ”Слънце, радост, красота” в Несебър се проведе от 16 до 20 юни с участието на 2300 деца от България и 8 други страни в 5 вида изкуства: хореографски колективи, фолклорни ансамбли и изпълнители на народни песни и инструменти, академични хорове и солисти, вокални групи и изпълнители на забавна музика, изобразително изкуство, групи за циркова акробатика, спортен рокендрол, илюзионисти и други нестандартни форми на детско-юношеско творчество.


Невероятно красиво бе дефилето на всичките участници в сценични облекла или с тениски с логото на фестивала, носещи слънца с името на групите. В колона приблизително 2 км деца скандираха имената на своите състави, докато стигнат до вратата на стария град, където официално се откри фестивалът и бяха изпети химните на страните участнички.
От Общински детски комплекс - Велинград във фестивала участваха вокална група “Караоке” и солистите Сонай Юсеин, Мария Пашова, Теодора Алексиева, Милена Кадреева, Карина Неделчева.
Журито на фестивала за естрадни изпълнители в състав Развигор Попов, Мими Иванова и Хайгашот Агасян присъди на нашите участници четвърти места за Милена Кадреева и за дуета Сонай Юсеин и Мария Пашова. Първите места бяха присъдени на деца от Русия и Украйна. Децата от ОДК се представиха на изключително високо ниво, за което ръководителката Юлиана Ковачева получи от журито специални адмирации.
В богатата програма на фестивала се отличи още един представител на ОДК – Йордан Дулев. Той завоюва престижното първо място на конкурса “Мистър фестивал”, като бе единственият участник от България и доказа, че може да се пребори с общо 50 претенденти от други страни.
В прекрасната творческа обстановка на фестивала и високото художествено майсторство на деца от цял свят велинградските таланти отново имаха своето място и отличия.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5199