Велинград остана на шесто място в конкурса ЕДЕН 2010
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:36:48 UTC
Topic:


Велинград остана на шесто място в националния конкурс ЕДЕН 2010 за избор на отлична българска туристическа дестинация, свързана с водата. Главна цел на проекта е да популяризира нововъзникващи туристически дестинации и да привлича туристи с качествени и нетрадиционни услуги. Тази година темата бе изключително благоприятна за нашата община: “Водата - извор на живот и благоденствие”.

За съжаление подготвеният от общината проект под наслов “Водите на Велинград” се нареди след първите пет, които влизат в национална ЕДЕН-мрежа и така получават възможност за засилена реклама в рамките на Европейския съюз.
На 22 юни Правец бе домакин на заключителния етап от проекта. Участващите 18 общини получиха право да представят свои кратки презентации пред гостите, сред които бе е заместник-министърът на туризма Иво Маринов. След това бяха наградени победителите. Голямата награда спечели Силистра с проекта “Седемте състояния на водата: дух, здраве, вяра, история, красота, традиции и бит”. Освен правото на безплатна реклама в ЕС Силистра ще продължи участието си в европейския конкурс на ЕДЕН. По-нататък в класирането са Луковит с проекта “Панега - магия, вода, скала” и Сандански с проект на местното сдружение на хотелиерите “Земя, целуната от Бога”. В челната петица влизат още Кюстендил и Белоградчик. Община Велинград получи от конкурса сертификат за участие.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5202