КРИМИ ХРОНИКА 29.06.10
Дата: Tuesday, June 29 @ 08:47:09 UTC
Topic: Криминална хроника


ПОДКУП Ракитовецът И. П., 30 г., направи неуспешен опит да подкупи полицаи. На 22 юни той е спрян от пътната полиция, защото шофирал без винетка по пътя Велинград - Ракитово в района на хмелосушилнята. Когато полицаите започнали да пишат акт, нарушителят подхвърлил банкнота от 50 лева на задната седалка на техния автомобил. На място е извикана дежурна група, която извършила оглед и иззела банкнотата. Срещу И. П. се води бързо полицейско производство.КАТАСТРОФА Рязко влошаване на здравословното състоние на 69-годишен шофьяор доведе до катастрофа в неделния ден, 20 юни. Мъжът внезапно загубил управление над автомобила си “опел Вектра” и се блъснал в паркирано на улица във Велинград “Дуе Есперо”. При удара сериозно са пострадали 69-годишният С. П. и неговата спътница С. Д., 47 г., която е настанена в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

СБЛЪСЪК Около 8.30 сутринта на 20 юни на горския път Велинград - Цветино 39-годишният И. Д. от Велинград с “Лада Нива” се е ударил в “Рено”, управлявано от 53-годишния С. Б. от Цветино. В резултат на сблъсъка по-възрастният мъж е с контузия на гръдния кош и белодробен кръвоизлив. Води се дознание.

КАБЕЛИ През седмицата бяха заловени петима крадци на кабели. Двама от тях са направили опит да откраднат 30-метров подземен кабел, собственост на агенция към Министерството на отбраната, в местността Старина. Полицията е задържала А. М., 20 г. от Юндола и А. А., 20 г. от Кандьова. Другите трима апаши са И. М., 23 г., Й. Р., 18 г. и Р. М., 21 г. от Велинград. Те са откраднали 50 метра комуникационен кабел на БТК в района на 4-ти километър по пътя Велинград - Юндола. Районният съд постанови присъди от 4 месеца затвор.

ЦИГАРИ 16 кутии цигари без бандерол от различни марки е открила полицията при проверка в магазин в Света Петка. Цигарите са иззети, а проверките ще продължат, съобщава пресцентърът на полицията.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5204