Временният лидер на ДПС в областта бе избран за постоянен
Дата: Sunday, September 22 @ 23:35:45 UTC
Topic: Политика


Петата редовна областна конференция на ДПС се проведе на 22 септември в Пазарджик. На нея участваха 91 делегати от 11-те общини на областта. ДПС има свои структури в само в 6 от общините, в останалите 5 (Панагюрище, Стрелча, Белово, Лесичово и Брацигово) предстои тяхно учредяване. Най-внушителна бе групата от община Велинград с 45 делегати, които излъчиха председатели на комисиите по правомощията - Исмет Бабучи, по проекто-програмата - Неджат Кехайов и по предложенията - Юмер Хамза. Община Ракитово бе представена с 5 делегати.

На конференцията се очакваше да пристигне лидерът на ДПС Ахмед Доган, но в последствие се разбра, че няма да дойде. Официални гости бяха зам.-министърът на земеделието и горите Нихат Кабил, депутатите Джевдед Чакъров, Исмет Саралийски, Четин Казак, началникът на политическия кабинет на А. Доган - Ахмед Емин, зам. областният управител Иван Аврамов, представители на НДСВ, БСП, ССД, областни председатели на ДПС от Кърджали, Хасково и др. Като делегат участва заместник-областният управител Реджеп Моллаахмед. Конференцията бе открита от председателя на областната организация на ДПС в Пазарджик Ахмед Хаджийски. Той прочете отчетен доклад, в който обърна внимание на въпроса за разширяване влиянието на ДПС и създаването на партийни структури във всички общини на областта. Не бе спестена критика за резултатите от изборите през 1999 г., когато не е бил използван пълният потенциал на електората и от Пазарджишкия избирателен район не е избран депутат на движението.
В дневния ред на конференцията влезе проекто-програма за развитието на областта и бъдещата дейност на ДПС. Малко преди това зам.-министърът Нихат Кабил в своето приветствие отбеляза, че най-важното е да се реши въпросът с бедността в районите, където преобладава население от електората на ДПС.
Следващите точки от дневния ред бяха разгледани при закрити врати. С най-голям интерес се очакваше изборът на ръководни органи, в това число на областен председател. Двама от номинираните за високия пост - общинският лидер на ДПС - Велинград Неджат Кехайов и колегата му от Септември си направиха самоотводи. Така за областен председател бе избран отново Ахмед Хаджийски от Нова махала, който досега бе временно изпълняващ длъжността. В неделя вечерта бяха избрани и делегати за предстоящата Национална конференция на ДПС.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=521