Първа стъпка към ликвидацията на “Стройком”
Дата: Tuesday, June 29 @ 09:25:21 UTC
Topic:


Като допълнителни точки в дневния ред на сесията председателят на Общинския съвет М. Джамбаз внесе две решения за общинската фирма “Стройком”.
С първото решение съветниците извадиха от капитала на “Стройком” недвижимите имоти, които до момента били негова собственост и преминават на разпореждане на Община Велинград:

разсадник, сградите на ул. “Борислав” и ул. “Евл. Георгиев”, оранжериите за цветя, стопански двор и ремонтни работилници. С второто си решение съветниците предоставиха същите имоти за безвъзмездно управление на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”.
21 съветници подкрепиха решенията, Венцислав Еличин гласува “въздържал се” и обясни, че те не решават проблема на работещите в “Стройком” и така ще се влачат с години. Али Мареков се съгласи, че проблемът на хората не се решава, но това е първата стъпка, която трябва да се направи, за да се премине към ликвидация на “Стройком”. Мустафа Джамбаз съзря опити да се прехвърли на Общинския съвет вината за състоянието на общинското дружество. Според него ръководството на “Стройком” не е внесло нито едно предложение за решаване на проблема. Процедурата изисква първо да гласуваме тези решения, подчерта председателят пред хората от “Стройком”, които търпеливо изкачаха да минат всички точки от дневния ред, за да се стигне на финала до тяхната.
“Търпението ни се изчерпи! 13 месеца стоим без заплати!” - това не за първи път казаха в залата работниците от “Стройком”. Но явно срокът от повече от година не стига и ще трябва да се запасят с още много търпение, за да дочакат решение на Общинския съвет за своите неполучени възнаграждения.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5211