СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.06.10
Дата: Tuesday, June 29 @ 09:44:08 UTC
Topic: Обектив


ИТАЛИЯ Осем души от Общинска администрация през изтеклата седмица бяха на посещение в Италия по проекта “Придобиване на умения и постигане на обществена активност за създаване на местна инициативна група в общините Белово, Септември и Велинград”. В делегацията са тримата заместник-кметове Валентина Цветанова, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи, главният финансист Христо Савов, служители от дирекция “Евроинтеграция” начело с Радка Русева.БОЛНИЦИ Районният център по здравеопазване внесе в здравното министерство проект за областна здравна карта. Според нея в Пазарджишка област се запазват всички действащи в момента диагностично-консултативни центрове. Остават и всички болници, включително във Велинград, като единствено болницата в Панагюрище ще се преобразува за долекуване.

ПРАЗНИК Вечерта на 2 юли с парад-дефиле на духови оркестри ще започнат Празниците на културата Велинград 2010. В събота е празникът на града, който ще честваме с концерт на Тони Димитрова.

ДЕСТИЛЕРИЯ Софийска фирма ще изгражда дестилерия за етерични масла в Ракитово. Регионалната еко-инспекция реши да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда, тъй като произвоството не засяга защитената зона НАТУРА, не генерира отпадъци и няма постъпили възражения срещу проекта. Етеричните масла ще се добиват от иглолистни клони чрез парна дестилация, като това ще помогне и за прочистване на разграждащата се биомаса в горите.

МЕТАЛИ На площадки за дейности с черни и цветни метали във Велинград и Ракитово са установени нарушения. РИОСВ е наложила глоби на физически лица на стойност от 300 до 1000 лева. Проверките са извършени съвместно с икономическа полиция.

ЕНЬОВДЕН Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” за втора поредна година чества празника Еньовден. Повече от 30 жени отбелязаха деня със събиране на билки и разходка сред природните красоти на Юндола.

ПОКАНА Община Ракитово и читалище “Будилник” ще връча за втора поредна година националната литературна награда “Милош Зяпков”. Литературната вечер и награждаването на победителите ще е на 5 юли от 18 часа в читалищния салон в Ракитово и ще даде старт на тазгодишните празници на града.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5215