“Евроводкомерс” получи мрежата за минерални води
Дата: Monday, September 30 @ 18:42:01 UTC
Topic: Бизнес


Водното сдружение “Евроводкомерс къмпани” - София получи възмездно право на ползване на водопреносните системи и мрежи за минерални води, които са собственост на Община Велинград. Сдружението вече има 10-годишен договор с общината за стопанисване на цялата водопреносна мрежа на общинската фирма “ВКТВ”.

Искането на “Евроводкомерс” беше да стопанисват мрежата на термалните води за 10 години. Мрежата обаче е публична общинска собственост и като такава не може да бъде отдавана за повече от 3 години. Затова съветниците гласуваха “Евроводкомерс” да я ползва за максималния срок от 3 години, за което общината ще получава месечни приходи. Сдружението ще събира таксите от ползвателите на минерални води и ще събира глоби от нарушителите. Срещу това се задължава за извършва реконструкции и модернизации на мрежата, които да увеличат нейната стойност като актив на общината.
До това решение се стигна след като повече от 3 години след приемането на новия Закон за водите общината не успя да намери вариант кой да стопанисва водопреносните съоръжения на минерални води. Точните ангажименти на “Евроводкомерс” ще станат ясни в договора, който предстои да бъде подписан от кмета на общината. Според решението на сесията договорът ще бъде съставен от председателя на Общинския съвет и председателите на групи.
Съветниците предоставиха на “Евроводкомерс” за стопанисване и управление и водопровод “Водев чарк”, който предстои да бъде въведен в експлоатация.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=530