Стартира проект “Разширена България”
Дата: Monday, October 21 @ 11:59:10 UTC
Topic: Други


Тази седмица нашата община се включи в нов проект, наречен “Разширена България”. Проектът бе представен от г-жа Мария Гончева, представител на сдружение “Природа назаем”, която благодари на кмета за оказаното им пълно съдействие и обяви, че в края на месец ноември във Велинград ще се проведе семинар на тема “Биоразнообразието на общината”.

В срещата участваха учителите по биология от нашите училища, председателят на велинградското Дружество за защита на природата г-н Цветан Чечев, изявени специалисти в горското стопанство, ученичките от 7 клас на училище “Св. св. Кирил и Методий” Мирела Алексиева и Людмила Чачова, които прочетоха свой есета, посветени на природата, всички местни медии.
Координатор на проекта за общината е г-жа Мария Александрова. Преподавателката по биология в ТИТ “Алеко Константинов” г-жа Белухова изнесе доклад на тема “Биоразнообразието в нашия край”. За европейското законодателство, свързано с опазване на природата, говориха представителите на сдружението “Природа назаем” и обявиха журналистически конкурс с теми: “Биоразнообразието в региона - фактор за стимулиране на обществената активност” и “Велинград и разширена Европа”. Ще се присъждат награди в категориите: репортаж, отличен с най-голям обществен интерес по темите, най-добър тв репортаж, най-добра публикация. Краен срок е 15 ноември 2002 г., в конкурса могат да участват и граждани.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=559