Седмичен обектив 12.11.2002 г.
Дата: Saturday, November 16 @ 18:53:29 UTC
Topic: Обектив


БЗНС-НС На 33-тия конгрес на БЗНС-НС през уикенда Екатерина Каферинова бе избрана за член на върховния орган на партията - Постоянното присъствие. Г-жа Каферинова, която е областен лидер на БЗНС-НС, бе водеща на конгреса.

ПОРЪЧКИ Победител в обявената от Община Велинград обществена поръчка за снегопочистване през зимния сезон е СД “Братя Бееви”. Пазарджишката “Билд” ООД спечели обществената поръчка за довършителни и възстановителни работи в общината, за която Националната комисия за бедствия и аварии отпусна 441 229 лева.

КРАЖБА Крадци са задигнали от музейната сбирка в Ракитово сребърен срещник и ценни накити за глава, пафти и нанизи от влашка носия от 19 век. Кражбата е установена в началото на изтеклата седмица и е втора за тази година.

СЕСИЯ На 4 ноември заседава оперативното бюро на Общински съвет - Велинград. Решението е да се насрочи сесия за 20 ноември.

ПОМОЩ Общината отпусна спешно 2500 лева за неотложен ремонт на апаратура в Центъра по хемодиализа и така предотврати спирането на животоспасяващото лечение на нуждаещи се.

РАМАЗАН На 5 ноември започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, посветен на опрощението и милосърдието.

ПОЖАРИ Няколко сериозни пожара гасиха огнеборците през седмицата. На 4 ноември заредена с дърва печка пламва в ЦДГ “Детски рай” и след сигнал от съседи пожарът е потушен. На 5 ноември гори плевня в кв. Каменица, а след това пламва пожар и в Ленената фабрика в Драгиново. Работата на пожарникарите и в двата случая е много затруднена заради липсата на достатъчно вода и запушени хидранти.

САНАТОРИУМ Ракитовските общински съветници не дадоха “зелена улица” за подписване на договора за покупко-продажба на Санаториума. Определена е комисия, която ще провери в детайли сделката преди полагане на подписите.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=595