СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.06.11
Дата: Tuesday, June 14 @ 08:33:38 UTC
Topic: Обектив


ДЪЖД Поройният дъжд, който се изля сутринта на 9 юни над Чепинското корито, причини най-големи щети в Драгиново. Центърът на селото и районът след моста бе наводнен и затрупан от свлечени скални маси и пясък. За отстраняване на щетите работи оперативна група от общината, с техника и хора се включи и фирма “Еко Титан”. На място със ситуацията се запозна кметът на общината Иван Лебанов.МАНЕКЕНКА Супермоделът Адриана Скленарикова-Карембьо е заявила интерес да посети Велинград, съобщиха от хотел “Рич”, където очакваха манекенката със 126-сантиметрови крака да ги посети в началото на настоящата седмица. Известният модел бе в България през уикенда, а една от задачите й е да наложи своя собствена окзметична линия, която предлага и продукти за СПА терапия. Дали красавицата дойде в нашия град - четете в следващия брой.

БЕРБАТОВ Три деца от Велинград са сред общо 658-те млади таланти, които получиха номинации за постиженията си през 2010 г. от фондация “Димитър Бербатов”. В престижния списък “Нашите деца’2010” фондацията включи състезателите на Клуб за спортни танци “Импулс” Никола Вардев - Венцислава Бормалийска и възпитаничката на Музикална школа “Звънче” Мариам Маврова.

ПРОЕКТ На 23 юни в Министерството на регионалното развитие ще бъде официалното подписване на договорите по Оперативна програма “Регионално развитие” за интегрирани планове за градство възстановяване и развитие. Сред поканените да подпишат договоре и Община Велинград, която ще получи малко над 500 000 лева по проекта.

ЧЕПЕЛАРЕ Наводненията, сполетели през изминалата седмица Чепеларе, не уплашиха велинградските общинари. В петък служители на Общинска администрация начело с кмета Иван Лебанов отпътуваха на предварително обявеното като обмяна на опит посещение в Чепеларе.

ХОР Велинградският хор “Николай Гяуров” към читалище “Отец Паисий” получи покана от хор “Орфей” да гостува във Враца. На 10 юни хористите заминаха, за да се представят на врачанска сцена и така да върнат визитата на колегите си, участвали в хоровата среща във Велинград преди месец. В програмата на велинградчани бе включено и посещение на пещера “Леденика”.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=6299