Седмичен обектив 18.08.2003 г.
Дата: Wednesday, August 20 @ 13:56:01 UTC
Topic: Обектив


МИНИСТЪР Министърът на културата Божидар Абрашев ще гостува тази седмица във Велинград. Нашият град е един от четирите, които министърът е набелязал, за да популяризира проекти за културен туризъм.

ЧУЖБИНА Заместник-кметът Снежана Велева придружава фолклорния ансамбъл на Драгиново на започналия фестивал в Закопане, Полша. Тя пътува по покана на самодейците и ще трупа опит от организацията на един от най-популярните фолклорни фестивали в Европа. Заместник-кметът Ангел Топорчев пък се готви за съвещание в Ксанти, Гърция по въпросите на междуетническите връзки. От българска страна покана е получил и пловдивският кмет д-р Иван Чомаков, а освен домакините ще участват представители от Турция и Кипър.

УЧЕБНИЦИ В училищата от общината през седмицата се обсъждаха учебниците за втори клас. Освен от учители, мнение ще дават и родители. След като училищата направят класиране, МОН ще избере 3 учебника. За разлика от други години, и трите ще имат еднаква цена.

ОБИРИ И тази седмица не мина без кражба от частен дом, извършена през балкона. През нощта на 11 август така е обрана къща на улица “Св. св. Кирил и Методий” в центъра, 46-годишният Милош К. е останал без 3800 лева, 300 евро и златни пръстени и накити на обща стойност 5000 лева, съобщи говорителят на РДВР. В оставена отворена квартира във Велинград от туристка от Македония са задигнати 80 евро, 120 лева и 420 динара.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=652