14 ученици спелуваха в националното състезание “Spelling bee”
Дата: Tuesday, April 03 @ 08:02:42 UTC
Topic:


На 28 март в ОУ ”Христо Ботев” във Велинград успешно стартира Национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”. Това е състезание с елиминиране, тъй като последният останал състезател се обявява за победител. В България то се провежда под патронажа на Американското посолство и с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката, Корпус на Мира - САЩ и България, фондация “Америка за България» и Центъра за приобщаващо образование


В училищното състезание “Spelling Bee 2012” участваха 14 състезатели - ученици от пети, шести и седми клас в нашето училище. Представители на пети клас бяха Тодор Методиев и Салман Харира, на шестокласници - Георги Пещерски, Максим Николов, Златин Мотишев, Цветелина Келчева, Цветелина Марова, Екатерина Кацарова, Катя Даскалова. Седми клас бе представен от Виктория Симеонова, Кристин Благоева, Бетина Пунева, Богдана Севдина и Хаамед Харира. Учениците бяха много развълнувани и предадоха своите емоции и на публиката, сред която бяха директорът на училището, учители, съученици и други гости.
Състезателите спелуваха, т.е произнасяха различни думи буква по буква. Ако състезателят спелува думата правилно, той продължава състезанието и преминава в следващия кръг, за да се състезава с другите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Всички участници се представиха блестящо, а победителят Златин Мотишев от VI ”а” клас продължава своето участие на областния кръг в Пловдив.
Главен координатор на събитието бе Татяна Захова - старши учител по английски език в училището, а диктор Ванеса Харт - преподавател по английски език в училища “Тракия”. Представител от СОУ ”Васил Левски” бе Мария Кутрянска. В заключителна си реч г-жа Ванеса Харт сподели, че е изключително впечатлена от произношението на учениците и с представянето им на високо ниво.
Участниците бяха наградени със сертификати за участие, емблеми, а победителят получи и значка. Всички ние - учители и ученици от ОУ “Христо Ботев” пожелаваме успех на Златин в областния кръг!
Мариана Байлова, директор на ОУ “Хр. Ботев”

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7132