Здравословно се хранете, здраво бъдеще градете
Дата: Tuesday, April 03 @ 08:03:54 UTC
Topic:


Седмица на здравословното хранене бе отбелязана в ОДЗ "Слънчице" във Велинград. Включиха се децата от подготвителната група с учителки Веселина Кацарова и Красимира Бурдина. Под мотото "Храната трябва да е нашето лекарство" се проведоха различни инициативи.


"Нека да научим децата да не посягат към вредните храни" - с тази амбиция се проведе открита практика пред деца и педагози. Чрез интерактивна образователна среда превърнахме децата от пасивни наблюдатели в активни партньори и творци на собствените си знания по здравословно хранене. Изнесе се тематична презентация, с която децата се запознаха със здравословни модели на хранене. Проведените сюжетно-ролеви игри затвърдиха представите им за полезни и вредни храни. Интересна инициатива бе приготвянето на вкусни сандвичи, включващи пълнозърнест хляб , масло, сурови зеленчуци. Децата демонстрираха завидни умения и познания в областта на здравословното хранене, проявиха творчество и въображение. Всички гости опитаха от кулинарните вкусотии, поднесени в красиво оформени плата. Малките "готвачи" бяха изключително доволни и щастливи.
За популяризиране на идеята за здравословно и рационално хранене бе оформен кът с нагледни материали, здравно-информационни табла с препоръки и съвети. Красиво подредената изложба от детски рисунки бе още една инициатива на детското заведение. Предвидена е анкета с родителите за проучване познанията им за детското хранене, с предложение за примерно детско меню.
С проведената кампания чиито участници бяха децата, педагозите и родителите, се осъществи основната ни цел - да възпитаваме култура на здравословно и балансирано хранене и изграждане на хранителни навици у децата в предучилищна възраст.
Боряна Петричева, директор на ОДЗ "Слънчице"

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7133