Във Велинград се твори идеологията на СПА
Дата: Tuesday, April 03 @ 08:13:30 UTC
Topic:


От 28 до 30 март в СПА хотел “Двореца” се проведе конференция на тема “Тенденции в СПА и уелнес туризма”, организирана от Лидера груп. На нея присъстваха водещи СПА мениджъри и специалисти на България от петзвздните хотели “Поморие”, “Хелена Рисорт”, “Кемпински - Гранд арена”, “Двореца”, “Ривиера”, “Империал”, “Банско Роял тауър” и “Гринууд”.


Основни лектори бяха Цветелина Маймарова - изпълнителен директор в Лидера груп и доц. Бистра Димитрова от НСА - посланик на България в ООН.
Сред обсъдените важни теми бяха очакванията за по-здравословен живот, тенденциите на европейската зелена философия, въвеждането на СПА и уелнес като нови професионални направления. Всички участници направиха интересни предложения и по новия закон за туризма.
Споделени бяха най-добрите световни практики в СПА и уелнес менажирането от 7-звездния хотел “Гранд Хаят” в Хонг Конг.Демонстрираха се най-новите СПА-технологии “Съкровищата на България - екоСПА” и се проведе обучение на терапевти от СПА хотел “Двореца” за иновативни и атрактивни терапии. На всички желаещи бе направено безплатно тестване на кожата с уникален диагностичен апарат.
Много радващ, но и много отговорен е фактът, че точно във Велинград - СПА столицата на Балканите, не само се обучават терапевти на най-добри практики, но тук се твори и идеологията на СПА и уелнес.
д-р Таня Беличенова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7137